January 18, 2022

Oudere volwassenen en derde stimuluscontroles: regels om in aanmerking te komen en wat ze voor u betekenen

012-contant-geld-derde-stimuleringscheques-biden-federale-werkloosheid-1400-300-betalingen

Krijgt u een derde stimuluscontrole? Ten minste één regelwijziging kan gevolgen hebben voor oudere volwassenen en gepensioneerden.

Sarah Tew/CNET

De Belastingdienst zit midden in de volgende golf sturen van derde stimulusbetalingen aan degenen die zijn in aanmerking komen voor de betaling. En als u 65 jaar of ouder bent, ontvangt u Sociale zekerheidsuitkeringen of je bent een veteraan, ontvangt u waarschijnlijk een cheque van $ 1.400 (volg uw betaling hier). Het kan echter anders zijn voor personen met een “hoge” inkomensniveaus van investeringen of andere bronnen.

Het totale bedrag van deze derde cheque hangt ook af van hoeveel afhankelijke personen die u claimt dit jaar (indien van toepassing), of als u wordt geclaimd als afhankelijke van de belastingen van iemand anders. belasting seizoen kan deze keer ook een beslissende factor zijn als u begin 2021 belastingaangifte gedaan en zijn al verwerkt door de belastingdienst.

We leggen je alles uit wat van invloed kan zijn op je derde stimulusbetaling — van het indienen van uw federale belastingen dit jaar aan jouw bijgesteld bruto inkomen, pensioen en Sociale zekerheidsuitkeringen, evenals als iemand telt u als een volwassene ten laste op hun belastingen. Ook als u nog steeds geld mist van de eerste of tweede controles, moet je het claimen als een Krediet voor herstelkorting op uw belastingen van 2020, zelfs als je ze meestal niet archiveert. Dit verhaal is onlangs bijgewerkt.

Wie categoriseert de IRS als een oudere volwassene?

Iedereen die eind 2020 65 jaar of ouder is, wordt beschouwd als een senior volwassene op hun belastingen dat jaar en daarna. (Als u vragen heeft over burgerschapsvereisten, zie hieronder meer.) De IRS-aantekeningen u wordt beschouwd als 65 jaar op de dag vóór uw 65e verjaardag.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een derde stimuleringsuitkering?

Voor de eerste en tweede stimuluscontroles, of u in aanmerking kwam voor stimuleringsgeld (en zo ja, hoeveel geld je zou kunnen ontvangen?) afhankelijk van of je was beschouwd als een afhankelijke en het bedrag van uw AGI van uw federale belastingaangifte. Uw AGI is uw bruto-inkomen minus eventuele in aanmerking komende aanpassingen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. sinds de belastingdeadline is verlengd tot 17 mei, zal de IRS waarschijnlijk uw belastingaangifte voor 2019 gebruiken als u belastingen indient.

(Ontdekken alles wat u moet weten over de invloed van uw belastingen op uw stimuleringsbetaling hier.)

Als u een pensioen of beleggingen heeft die belastbaar zijn, hebben die gevolgen voor uw AGI en dus voor uw in aanmerking komen voor een stimuluscontrole. Hetzelfde geldt voor rente van een bankrekening. Rente van belastingvrije obligaties is echter niet opgenomen in uw AGI, dus dit heeft geen invloed op uw geschiktheid voor stimuleringsbetalingen.

Voor de derde stimuluscontrole, sommige van de subsidiabiliteitsregels zijn gewijzigd in de definitieve versie van het wetsvoorstel — lees verder voor meer informatie en gebruik onze derde stimuluscontrolecalculator om te zien of u in aanmerking komt op basis van inkomensgrenzen. Hier zijn stimuluscalculators voor de eerste en tweede controles, respectievelijk.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Stimuluscheck 3: Hoeveel geld je krijgt


2:32

Als ik in aanmerking kom voor een derde betaling, hoeveel geld krijg ik dan?

Er zijn verschillende manieren waarop kwalificaties veranderen met een derde stimuluscontrole. De nieuwe wet inclusief een betaling van tot $ 1.400 voor alle personen ten laste, ongeacht hun leeftijd, op te tellen bij het totaal van het huishouden. Dat betekent dat als je een afhankelijk van volwassene — een student, bijvoorbeeld — je kunt misschien een krijgen grotere stimulusbetaling deze ronde.

De uitbreiding zal geld verstrekken aan huishoudens namens naar schatting 13,5 miljoen volwassen afhankelijke personen, volgens de People’s Policy Project.

Het nieuwe wetsvoorstel loopt ook door in gezinnen met “gemengde status” burgerschap, waar leden verschillende immigratiestatussen hebben. Beide groepen werden weggelaten uit de eerste en tweede stimulusbetalingen.

Een ding om op te merken: De derde controle is meer ‘gericht’. Dat betekent dat single filers die minder dan $ 75.000 verdienen, in aanmerking komen voor de volledige $ 1.400. Maar degenen die $ 80.000 of meer per jaar verdienen, zullen helemaal niet in aanmerking komen voor een derde betaling. Er zijn andere manieren waarop sommige huishoudens kunnen meer geld krijgen met de volgende stimulusbetaling.

SSI- of SSDI-begunstigden: komt u in aanmerking voor de derde stimuluscontrole?

Als u ouder bent dan 65 en een ontvanger van Aanvullend zekerheidsinkomen of Sociale zekerheid arbeidsongeschiktheidsverzekering, kwam u in aanmerking voor een eerste en tweede stimuluscontrole en komt u in aanmerking voor een derde. Dit omvat ook veel VA-ontvangers en gepensioneerde spoorwegarbeiders.

Ontvangers van sociale zekerheid krijgen nu hun stimuluscontroles, de IRS zei:, maar degenen die een VA-uitkering ontvangen, hebben mogelijk nog een paar weken te gaan.

Ontdekken al het andere dat u moet weten over de invloed van SSI en SSDI op stimuluscontroles, vindt u hier.

geld-contante-dollar-rekeningen-bank-stimulus-covid-finance-7139

Als u meetelt als de afhankelijke persoon van iemand anders, komt u mogelijk in aanmerking voor stimuleringsgeld in de mogelijke derde controleronde.

Angela Lang/CNET

Wat is een bruto-inkomen en waar kan ik het mijne vinden?

Uw bruto inkomen (ook dit is weer anders dan uw) AGI) omvat inkomsten uit de verkoop van uw hoofdwoning en winsten (maar geen verliezen) waarover wordt gerapporteerd Formulier 8949 of Gepland en van bronnen buiten de VS.

Uw bruto-inkomen omvat geen socialezekerheidsuitkeringen, tenzij:

 • Je bent getrouwd maar hebt apart aangifte gedaan en woonde ergens in 2019 samen met je partner.
 • De helft van uw socialezekerheidsuitkeringen plus uw andere bruto-inkomen en eventuele belastingvrije rente is meer dan $ 25.000 als u alleenstaand bent (of $ 32.000 als u getrouwd bent, gezamenlijk indient).

Als een van beide het geval voor u is, kunt u de Instructies voor formulieren 1040 en 1040-SR of Kroeg. 915, sociale zekerheid en gelijkwaardige pensioenuitkeringen bij de spoorwegen om het belastbare deel van de socialezekerheidsuitkeringen te berekenen die u moet opnemen in het bruto-inkomen.

Lees verder: Beste belastingsoftware voor 2021: TurboTax, H&R Block, Jackson Hewitt en meer vergeleken

Kan ik een stimuleringsuitkering krijgen als iemand mij als meerderjarige afhankelijk stelt van zijn belastingaangifte?

Sommige oudere mensen kunnen tellen als een afhankelijke op andermans belastingen, een ‘in aanmerking komend familielid’ genoemd. U kunt bijvoorbeeld bij uw kinderen wonen. In termen van kwalificaties voor stimuluscontroles, zou de belangrijkste belastingaansteller u moeten claimen als een afhankelijke op hun belastingformulier 1040.

Een in aanmerking komend familielid kan elke leeftijd hebben. Om als in aanmerking komend familielid op iemands belastingaangifte te worden geteld, moet de persoon aan vier criteria voldoen. Zij…

 • Tel niet als een in aanmerking komend kind afhankelijk.
 • Het hele jaar bij het gezinslid wonen als lid van het huishouden, of meetellen als een familielid dat niet het hele jaar bij het gezinslid hoeft te wonen (zoals een ouder of grootouder, een stiefouder of een broer of zus).
 • Moet een bruto-inkomen hebben voor het jaar van minder dan $ 4.200.
 • Meer dan de helft van hun steun gedurende het jaar moet afkomstig zijn van het familielid.

Als u afhankelijk was van de belastingen van iemand anders en ouder dan 16 jaar was, kwam u helemaal niet in aanmerking voor stimuleringsgeld in de eerste of tweede ronde van stimuleringscontroles. De nieuwe wet staat echter toe dat personen ten laste van alle leeftijden in aanmerking komen om op te tellen tot $ 1.400 op de totale betaling van het huishouden.

breaking-the-spaarvarken-stimulus-cheque-contant-geld-spaarschuld-personal-finance-029

Er zijn een paar redenen waarom sommige oudere volwassenen mogelijk geen eerste of tweede stimuluscontrole hebben gekregen.

Sarah Tew/CNET

Ik ben een niet-filer. Moet ik dit jaar belastingaangifte doen om mijn stimuleringsgeld te ontvangen?

EEN niet-filer is een persoon die niet verplicht is om belasting betalen aan de IRS tijdens het belastingseizoen. De eis om aangifte doen hangt af van uw bruto-inkomen, dit zijn alle inkomsten die u ontvangt in de vorm van geld, goederen, onroerend goed en diensten die niet vrijgesteld zijn van belasting (meer hieronder).

Mensen die als niet-filers worden beschouwd, hoeven niets te doen om een derde stimuluscontrole, volgens de belastingdienst. Als u echter claimt dat u stimuleringsgeld mist in een Krediet voor herstelkorting, zullen zelfs niet-filers dit jaar een belastingaangifte moeten indienen. U kunt mogelijk een speciaal formulier en bestand gratis. U zult echter wat specifieke informatie nodig.

Als u 65 jaar of ouder bent, moet u onder de volgende omstandigheden belastingaangifte doen:

 • Single filer met minimaal $ 13.850 aan bruto-inkomen.
 • Hoofd van het huishouden met minimaal $ 20.000 aan bruto-inkomen.
 • Gehuwd gezamenlijk indienen (als een van de echtgenoten 65 jaar of ouder is, $ 25.700 bruto-inkomen; als beide echtgenoten 65 jaar of ouder zijn, $ 27.000 bruto-inkomen).
 • Gehuwd afzonderlijk indienen (elke leeftijd).
 • In aanmerking komende weduwe(re) van 65 jaar of ouder met een bruto-inkomen van minimaal $ 25.700.

In het belastingjaar 2019 introduceerde de IRS Formulier 1040-SR, Amerikaanse belastingaangifte voor senioren. Dit formulier is in principe hetzelfde als formulier 1040, maar heeft grotere tekst en nuttige informatie voor oudere belastingbetalers.

Ik ben geen Amerikaans staatsburger, maar ik betaal belasting. Kan ik een derde stimuluscontrole krijgen?

Onder de Stimuleringsrekening december, kwamen niet-Amerikaanse staatsburgers, inclusief degenen die belasting betalen, niet in aanmerking voor de betaling van $ 600, in tegenstelling tot de eerste ronde van cheques. Onder de CARES-wet van maart 2020, alle Amerikaanse staatsburgers en niet-Amerikaanse staatsburgers met een sofinummer die in Amerika wonen en werken, kwamen in aanmerking voor stimuleringsbetalingen. Dat omvatte mensen die de IRS noemt als “inwonende vreemdelingen,” houders van een groene kaart en werknemers die visa gebruiken zoals H-1B en H-2A.

Als uw burgerschapsstatus is gewijzigd sinds u voor het eerst een burgerservicenummer kreeg, moet u mogelijk de gegevens van de IRS bijwerken om uw cheque te krijgen. Amerikaanse staatsburgers die in het buitenland wonen, kwamen ook in aanmerking voor een eerste betaling.

Voor de derde betaling, de nieuwe wet inclusief cheques voor “gemengde status” burgerschapsfamilies — gezinnen met leden met verschillende immigratiestatussen — die bij de eerste twee controles werden weggelaten.

geld-cash-dollars-meetlint-8110

Wat telt als inkomen? Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Angela Lang/CNET

Ik heb nooit het geld gekregen dat ik verschuldigd was van de eerste of tweede stimulusbetalingen. Kan ik het op mijn belastingen claimen?

Nu het zo is belastingseizoen, als jij heb je eerste of tweede cheque nu nog niet ontvangen, moet u waarschijnlijk een ontbrekende betaling claimen met de Krediet voor herstelkorting — dat omvat mensen die doe normaal gesproken geen belastingaangifte, te.

Als u het Recovery Rebate Credit gebruikt, wordt uw stimulustoewijzing ofwel gebundeld met uw belastingteruggave of u betaalt minder belasting. Wij adviseren uw belastingen zo vroeg mogelijk indienen (hier is waarom) en het registreren van uw bankrekening voor directe storting bij de IRS.

Ik ben ouder dan 65 en heb gezinsleden. Wat als ik bij de eerste twee betalingen nooit een betaling voor hen heb gekregen?

Als u 65 jaar of ouder bent en een kind ten laste van 16 jaar of jonger die in aanmerking komt voor een extra $ 500 onder de CARES Act, of een extra $ 600 onder de stimuleringsrekening van december, moet u uw stimuleringsbetaling claimen namens in aanmerking komende personen ten laste als: Krediet voor herstelkorting.

Bekijk voor meer informatie wat we tot nu toe weten over a derde stimuluscontrole en wanneer de IRS uw nieuwe betaling zou kunnen verzenden. Dit is wat we weten over de mogelijkheid van een vierde stimuluscontrole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *