January 23, 2022

Hoe u uw tweede stimulansbetaling kunt krijgen

We willen u helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Sommige links op deze pagina — duidelijk gemarkeerd — kunnen u naar een partnerwebsite leiden en kunnen ertoe leiden dat we een verwijzingscommissie verdienen. Voor meer informatie, zie Hoe we geld verdienen.

Je tweede stimuluscontrole is onderweg. Of is het?

Na de laatste stimuleringspakket van $ 900 miljard Nadat eind december was verstreken, begon het aftellen voor de IRS en het ministerie van Financiën om tegen 15 januari 2021 $ 600 Economic Impact Payments uit te delen aan in aanmerking komende Amerikanen.

Voor velen stond het geld al voor nieuwjaarsdag op hun bankrekeningen en kwam het beschikbaar vanaf 4 januari. Tot nu toe heeft de IRS gemeld dat het $ 112 miljard van de geschatte $ 164 miljard betalingen heeft verzonden Wall Street Journal, goed voor meer dan tweederde van het totale geld op weg naar de Amerikanen.

Maar tal van anderen zijn in de war en onzeker over wanneer of zelfs als hun betalingen komen, inclusief niet-filers, degenen die van bankrekening zijn veranderd en belastingbetalers die diensten van derden gebruiken, zoals H&R-blok. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u de volledige stimulans krijgt waarvoor u in aanmerking komt:

U heeft uw tweede stimulansbetaling nog niet ontvangen

Veel mensen zullen stimuleringsbetalingen ontvangen via directe storting, volgens de IRS. Als u 2019 federale belastingen hebt betaald via automatische incasso of een belastingteruggave hebt ontvangen via automatische incasso, ontvangt u waarschijnlijk uw tweede stimulansbetaling op dezelfde manier. Het merendeel van deze betalingen is al gedaan. Als de IRS niet over uw juiste, actuele bankgegevens beschikt, ontvangt u betaling per post of bankpas (Electronic Impact Payment-kaart of EIP-kaart).

Sociale zekerheid of andere begunstigden die Direct Express-kaarten gebruiken en de eerste stimulusronde op die kaart hebben ontvangen, kunnen deze keer hetzelfde verwachten. Anders komt de betaling per post.

Over het algemeen kunt u uw betaling verwachten in dezelfde vorm als waarmee u begin 2020 de eerste stimulusbetaling op grond van de CARES-wet ontving. Maar dat is niet voor iedereen het geval. Als de IRS geen directe storting kan doen, kan uw betaling per post worden verzonden. En als uw eerste stimulusbetaling via een papieren cheque binnenkwam, kunt u deze keer een pinpas ontvangen en omgekeerd.

De beste manier om bij te houden hoe en wanneer u uw stimulusbetaling ontvangt, is met de IRS ‘ Ontvang mijn betaling hulpmiddel. Deze tool kan u vertellen wanneer uw betaling is verzonden en of deze via directe storting of per post zal aankomen.

En hoewel 15 januari de deadline van de IRS is, ontvangt u mogelijk op die datum geen betaling. Nadat uw betalingsrapporten zijn gemaild op de Get My Payment-tracker, kan het tot drie of vier weken duren voordat u de cheque of debetkaart ontvangt, het bureau zegt:.

“De post duurt veel langer dan normaal om dingen eruit te krijgen”, zegt Michele Cagan, CPA en auteur van “Debt 101.” “Mensen die een directe storting hebben gekregen, hebben het misschien al, maar mensen die cheques of betaalpassen krijgen, krijgen ze misschien wekenlang niet.”

Van hen’ Ontvang mijn betaling tool is een goede plek om te beginnen met het vinden van hoe u de betaling kunt verwachten en wanneer uw betaling is verzonden. Toch heeft de tool de onzekerheid voor sommige mensen alleen maar vergroot, inclusief degenen die een bericht krijgen dat de betalingsstatus niet beschikbaar is. Anderen hebben zelfs moeite gehad om toegang te krijgen tot de tool sinds het werd geopend, omdat verzoeken het systeem overspoelen, zegt Cagan.

U weet niet zeker of u in aanmerking komt

Betalingen die deze maand worden verzonden, zijn grotendeels gebaseerd op de meest recente belastingaangiften die de IRS voor 2019 beschikbaar heeft. Het bedrag dat u als eerste betaling ontvangt, is gebaseerd op die gegevens, hoewel u mogelijk in aanmerking komt voor meer.

In aanmerking komende personen met een aangepast bruto-inkomen (AGI) van minder dan $ 75.000, gezinshoofden onder $ 112,500 en gehuwde paren die gezamenlijk minder dan $ 150.000 indienen, komen in aanmerking voor de volledige betaling van $ 600. Daarna betalingen uitfaseren met verlaagde betalingen tot $ 87.000 aan inkomen voor individuen, $ 124.500 voor gezinshoofden en $ 174.000 voor gehuwde paren die gezamenlijk indienen. Kinderen onder de 17 jaar die in de federale belastingaangiften van 2019 worden geclaimd, komen elk in aanmerking voor een extra $ 600, terwijl kinderen van 17 jaar en ouder en volwassen personen ten laste niet in aanmerking komen.

Zelfs als u normaal gesproken geen belastingaangifte indient, kunt u nog steeds uw stimuleringsbetaling ontvangen. Het wordt niet automatisch uitgegeven, maar u kunt het krijgen in de vorm van de Krediet voor herstelkorting wanneer u uw belastingaangifte voor 2020 indient.

In feite kan iedereen die denkt dat hij niet de volledige betaling heeft ontvangen waarvoor hij in aanmerking komt (of het nu deze laatste stimuleringsronde is of de eerste eerder vorig jaar) het verloren bedrag verzoenen als een Recovery Rebate Credit op de federale belastingaangiften van 2020 met behulp van Formulier 1040, het basisformulier dat de meeste mensen zullen gebruiken wanneer ze belastingaangifte doen.

Mogelijk ontvangt u uw betaling niet vóór 15 januari

15 januari is de betalingsdeadline, maar het is mogelijk dat u op deze datum geen betaling ontvangt of slechts een gedeeltelijk bedrag ontvangt van datgene waarvoor u denkt in aanmerking te komen.

Gebruik de Get My Payment-tool van de IRS om de status van uw betaling te volgen. Als u een betalingsstatus #2 – “Niet beschikbaar” ontvangt, moet u zich voorbereiden op een langere wachttijd: uw betaling zal waarschijnlijk niet voor 15 januari worden verwerkt.

In plaats daarvan moet u de Recovery Rebate Credit claimen op uw belastingaangifte voor 2020. “Als u uiteindelijk geld verschuldigd bent aan uw belastingen voor 2020, vermindert dit het bedrag dat u verschuldigd bent”, zegt Cagan. “Als je een terugbetaling krijgt, krijg je een grotere terugbetaling. Als je geen inkomen hebt, krijg je gewoon het volledige bedrag terug.”

Er zijn verschillende redenen waarom uw betaling mogelijk niet aankomt, maar hier volgen enkele veelvoorkomende problemen:

U hebt een externe belastingdienst gebruikt

Als u een externe dienstverlener zoals H&R Block of TurboTax gebruikt om uw belastingaangifte in te dienen, heeft de IRS mogelijk de bankgegevens van dat bedrijf in het bestand in plaats van die van u. Als u de routeringsinformatie op de Get My Payment-tool niet herkent en u heeft een aanvraag ingediend met behulp van deze services, kan dat uw betaling vertragen, zelfs als u de eerste stimulus via directe storting wel heeft ontvangen.

Dit probleem heeft grotendeels gevolgen voor degenen die een deel van hun rendement hebben gebruikt om vergoedingen te betalen of die een voorschot van de beheerder hebben ontvangen, zegt Kelly Phillips Erb, belastingadvocaat en beherend aandeelhouder bij The Erb Law Firm, PC, en oprichter van Taxgirl.com. U ontvangt uw stimuleringsbetaling nog steeds van de beheerder in dezelfde vorm als vorig jaar, maar het kan zijn dat u vertraging oploopt. Erb verwacht een vertraging van ongeveer twee weken.

Je bent van bank veranderd

Als de bankrekening die bij de IRS is geregistreerd, inactief is, kunt u deze niet bijwerken. “Ze kunnen het niet meer veranderen als het eenmaal in het systeem zit”, zegt Erb. “Als de IRS het je niet via directe storting kan sturen, gaan ze een papieren cheque sturen, het duurt alleen wat langer.”

In het geval van een gesloten rekening is de financiële instelling verplicht om de betaling terug te storten aan de IRS. Dit kan ook gebeuren als uw bank het afgelopen jaar haar gegevens heeft gewijzigd, zoals het aannemen van een nieuwe naam of het fuseren met een andere financiële instelling, zegt Erb.

Als uw directe betaling terugkomt en u op 15 januari geen cheque of bankpas ontvangt, zegt de IRS dat u het Recovery Rebate-tegoed op uw belastingaangifte voor 2020 moet claimen om uw betaling te ontvangen. De IRS heeft nog geen exacte opheldering gegeven over de vraag of het in dit geval papieren cheques zal uitgeven of automatisch zal aanbevelen om het krediet te claimen, zegt Cagan. Experts zeggen dat het beste wat je kunt doen is om de IRS Get My Payment-tool te blijven controleren op updates.

Uw financiële situatie veranderd van 2019 naar 2020

Wijzigingen in uw financiële situatie in 2020 kunnen van invloed zijn op uw betalingsbedrag en ontvangstbewijs.

Voor de meeste mensen zal dit het gevolg zijn van baan- of inkomensverlies als gevolg van de pandemie. Als uw inkomen in 2019 hoger was dan de afbouwdrempels, maar u bent gekortwiekt of u heeft maar een deel van 2020 gewerkt, dan kunt u het niet ontvangen stimuleringsgeld met de Herstelkorting terugvragen op uw belastingaangifte 2020.

Als u in 2020 een baby heeft gekregen, bent getrouwd of gescheiden, u eerder als afhankelijke persoon werd geclaimd of als u een kind heeft dat niet langer als afhankelijke persoon kan worden geclaimd, kunt u na het claimen van de tegoeden ook meer ontvangen.

Wanneer u klaar bent om federale belastingen voor 2020 in te dienen, kan een accountant of belastingaangiftedienst nuttig zijn om te verduidelijken of u precies in aanmerking komt. Als u zelf een bestand indient, bevat uw formulier 1040 een Werkblad Herstelkorting Krediet om u te helpen het totale bedrag te bepalen waarvoor u in aanmerking komt.

Meer veelgestelde vragen

Wat als ik per ongeluk twee betalingen claim?

De IRS begint met het accepteren en verwerken van aangiften voor 2020-belastingen op: 12 februari 2021.

Vanwege de snelle doorlooptijd voor stimulusbetalingen, werkt de IRS nog steeds aan herzieningen van formulier 1040 en andere documenten om rekening te houden met de tweede stimulus, zegt Eric Bronnenkant, hoofd belasting bij Betterment. Tegen de tijd dat het belastingseizoen officieel begint, zouden de meeste mensen hun betaling moeten ontvangen of bericht (via Ontvang mijn betaling) dat het is opgestuurd.

Als u nog steeds geen betaling heeft ontvangen, moet u de tool Get My Payment volgen voordat u de aanvraag indient. Mogelijk ziet u in eerste instantie een fout, maar u kunt de tool eenmaal per dag blijven controleren. Als je status verandert naar betalingsstatus #2 — “Niet beschikbaar” ontvangt u de tweede betaling niet en moet u het Recover Rebate Credit aanvragen bij uw belastingaangifte voor 2020.

“Ik weet zeker dat er wat verwarring zal ontstaan ​​voor iemand die denkt dat hij het geld niet heeft gekregen en vervolgens probeert het krediet te claimen wanneer hij zijn belastingaangifte doet”, zegt Bronnenkant. “Ik heb het gevoel dat er wat wrijving zal zijn wanneer mensen hun 2020-belastingen indienen tussen wat de IRS denkt dat er is gebeurd en wat er werkelijk is gebeurd.”

Maar Erb zegt dat er waarschijnlijk controles zullen zijn om ervoor te zorgen dat betalingen twee keer worden verzonden. Het Recovery Rebate Credit is ontworpen om te verzoenen wat de IRS zegt dat u bent uitgegeven en wat u heeft ontvangen.

“In een situatie waarin het gewoon een timingprobleem is, kun je de afstemming maken, maar als het op het IRS-systeem verschijnt dat de cheque in de post is, denk ik niet dat de IRS dat zal doen.” stuur het twee keer.”

Blijf voordat u een aanvraag indient op de hoogte van uw laatste status met behulp van de Get My Payment-tool, zodat u geen betaling claimt die al is uitgevoerd.

Zijn stimulansbetalingen belastbaar?

Nee, geen van de Economic Impact Payments die u ontvangt, is belastbaar of telt als inkomen. “Ze zijn technisch gezien een geavanceerd krediet tegen uw 2020-belastingen”, zegt Erb.

Zal het claimen van de terugvorderingskorting mijn belastingen verhogen?

Nee, uw belastingen stijgen niet door afstemming. “Er is veel angst”, zegt Erb. “Het verzoenen van het krediet op uw 1040 is geen slechte zaak, het is geen valstrik, het is niet bedoeld om u te misleiden om meer geld te betalen.”

Het Recovery Rebate Credit is bedoeld om het geld waarvoor u in aanmerking komt in overeenstemming te brengen met wat u daadwerkelijk heeft ontvangen. Als u dit claimt, verhoogt u alleen het bedrag van uw belastingteruggave of verlaagt u het bedrag dat u verschuldigd bent aan uw federale belastingen voor 2020.

Moet ik geld teruggeven dat ik heb ontvangen maar waarvoor ik niet in aanmerking kom?

“Als je meer geld hebt gekregen dan je zou moeten hebben – als je inkomen in 2020 is gestegen en je zou je bijvoorbeeld niet hebben gekwalificeerd op basis van je inkomen in 2020 – dan ben je daardoor geen geld terug”, zegt Bronnenkant .

Een ander scenario, zegt Erb, kunnen degenen zijn die een betaling ontvangen voor een ten laste komend kind dat in 2020 17 werd en ouder werd zonder in aanmerking te komen. Maar nogmaals, u hoeft het ontvangen geld dan niet terug te betalen. ‘Als blijkt dat je meer hebt gekregen dan je ‘verdiend’, dan hoef je dat niet terug te betalen’, zegt ze.

Bottom Line

Gezien de snelle doorlooptijd voor deze ronde van stimuleringsbetalingen en de overlap met het komende federale belastingseizoen, zal er ongetwijfeld enige verwarring en vertragingen zijn. “Helaas, als je je geld niet door de run van 15 januari krijgt, zelfs als je alles goed hebt gedaan, moet je misschien gewoon wachten tot je aangifte doet”, zegt Bronnenkant.

Blijf uw betaling volgen met behulp van de Get My Payment-tool van de IRS en houd uw post in de gaten voor een papieren cheque of EIP-betaalpas. Wanneer het tijd is om uw belastingaangifte in te dienen en u geen betaling heeft ontvangen of u slechts een gedeeltelijke betaling heeft ontvangen, zorg er dan voor dat u de Recovery Rebate Credit claimt voor het ontbrekende bedrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *